Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Julkisivut

Betonikorjaus, rappaus ja muuraus

Betoniset rakenteet eivät ole ikuisia, vaikka menneillä vuosikymmenillä niin on usein saatettu ajatella. Ilmastomme rapauttaa säälle alttiita rapattuja, muurattuja ja betonisia rakenteita, kuten julkisivuja. Näitä rakenteita korjattaessa on tärkeää, että käytössä on ensiluokkaiset, käyttökohteen mukaan valitut oikeat materiaalit. Käytämmekin korjauksiin tunnettujen valmistajien testattuja laasteja ja pinnoitteita, näin varmistamme myös käytettyjen materiaalien pitkäaikaiskeston. Osalle julkisivujärjestelmistä on saatavilla materiaalitoimittajilta myös pidennettyjä takuuaikoja, aina 10 vuoteen asti.

Vaurioiden korjaaminen, kuten betonirakenteiden laastipaikkaukset, ylitasoitukset, rappausten uusimiset tai paikkaukset sekä muuraustyöt tehdään edelleen käsityövoittoisesti, mikä edellyttää myös työntekijältä silmää, kokemusta ja materiaalien tuntemusta. Työntekijöillämme onkin vuosien kokemus erilaisista työmenetelmistä ja järjestelmistä.

Tuulettuvat järjestelmät

Julkisivuremontti voidaan toteuttaa myös niin, että julkisivumateriaalin taakse jätetään ilmarako. Vanha tuulettuva julkisivu voidaan uusia ja samassa yhteydessä voidaan parantaa tiiveyttä ja lämmöneristystä. Tuulettuva julkisivu voidaan tehdä myös vanhan julkisivun päälle tai niin, että julkisivu puretaan lämmöneristeineen rungolle asti ja lämmöneristeet uusitaan kokonaan ennen uuden tuulettuvan verhouksen asentamista. Tuulettuvien järjestelmien runkona käytetään useimmin alumiini- tai teräsrakenteisia rankajärjestelmiä.

Tuulettuvien julkisivumateriaalien määrä on lähes rajaton. Useimmiten käytetään kuitenkin erilaisia levy- ja laattaverhouksia tai levyrappausta, jolla saadaan aikaan yhtenäinen ja saumaton julkisivu. Tuulettuvien järjestelmien ehdoton etu on, että rakennuksen runko ja lämmöneristeet saadaan tehokkaasti suojattua ulkoisilta rasituksilta. Myös mahdollinen sisältäpäin tuleva kosteus pääsee haihtumaan tehokkaasti tuuletusraon kautta.